Spil Games ontslaat werknemers interne gamestudio | Gamer.nl

Spil Games ontslaat werknemers interne gamestudio | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Eerder dit jaar was er al een reorganisatie waarbij rond de negentig mensen ontslagen werden. Ad-interim ceo en cfo Willem van Wijnen meldt dat het sluiten van SunCake games onderdeel van de geplande reorganisatie is, en dat het bedrijf zich voortaan enkel zal richten op het uitgeven van spellen.

Spil Games werd in 2001 gevormd als Spill Group en kwam in 2004 met spelletjes.nl. In 2007 begon het bedrijf zelf games te maken. Dat ging met name om casual games. De sluiting van SunCake Games zou volgens Control voor verbazing bij de werknemers hebben gezorgd. Ook zijn er recentelijk nog stagiairs aangenomen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou