Spelers pc-versie Batman: Arkham Knight stuiten op problemen | Gamer.nl

Spelers pc-versie Batman: Arkham Knight stuiten op problemen | Gamer.nl

Spelers van de pc-versie van Batman: Arkham Knight, die sinds vandaag beschikbaar is, claimen onder andere op Steam dat de game niet soepel loopt.

Afgelopen nacht veranderde ontwikkelaar Rocksteady de aanbevolen pc-specificaties voor Arkham Knight. Het verschil zit hem in de AMD GPU: gamers hebben nu een Radeon HD 7950 met minstens 3 GB geheugen nodig. Rockstar laat weten dat AMD-gebruikers op proberen kunnen stuiten. 

Zowel Nvidia- als AMD-gebruikers melden op Steam Community en Reddit dat de game lijkt te stotteren, niet geoptimaliseerd is en vaak crasht. De framerate van de game is daarnaast vergrendeld op 30 frames per seconden, al heeft een Steam-gebruiker daar een omweg voor gevonden. Daarnaast claimen diverse gamers dat de framerate regelmatig onder de 30 frames per seconden duikt. Zelfs voor gamers die de meest recentelijk uitgebrachte grafische kaarten gebruiken, zou de game niet soepel draaien.

Rocksteady of uitgever Warner Bros. hebben verder nog niet gereageerd op de klachten. Gamer.nl heeft later vandaag de recensie van Batman: Arkham Knight online staat. Deze is echter wel gebaseerd op de PlayStation 4-versie van de game.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou