Hoe het precies werkt, is nog niet bekend. Een soortgelijke functie bestaat al op de PlayStation 3 en Xbox 360. Digitale PS3-games kunnen aan twee PS3-apparaten gekoppeld worden, zonder dat er vervolgens ingelogd hoeft te worden op de account van de eigenaar. Bij gedownloade Xbox 360-games is wel een inlog op de bijbehorende Xbox Live-account vereist, maar is er geen maximum aan Xbox 360-spelcomputers waarop de spellen gespeeld kunnen worden. De juiste Xbox Live-account moet enkel ingelogd zijn. 

Het lijkt erop dat de PS4 een soortgelijk systeem krijgt. Neil Brown van Sony zegt namelijk het volgende: "Je kunt het huis van je vriend bezoeken, inloggen op je account en elk spel van je digitale gamecollectie spelen." Hij noemt hierbij expliciet dat er ingelogd moet worden, wat bij het delen van digitale PS3-games niet nodig is. Of er een limiet wordt gesteld aan het aantal PS4-consoles waarop dit kan, is niet duidelijk. 

Wel is het mogelijk om de digitale games al tijdens het downloaden te spelen. Volgens Brown zou het anders geen zin hebben om een gamecollectie beschikbaar te stellen op meerdere PS4's. "Hoe nuttig is dat nog als het een halve dag duurt om de game te downloaden die je wilt spelen? (Deze functie) zorgt ervoor dat een digitale gameverzameling daadwerkelijk een optie wordt in de echte wereld."