Spelers Halo en GTA niet doelgroep van Epic Mickey | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

in een interview met GameInformer.

Op de vraag waarom de ontwikkelaar voor de Nintendo Wii gekozen heeft als ontwikkelplatform, antwoordt hij: "Denk er eens over na. Zou je echt spelers van Halo of Grand Theft Auto willen overtuigen om als Mickey Mouse te spelen? Zou je dat echt willen? Als we een bijpa ende doelgroep willen vinden, laten we dan voor een platform die bekend staat om Mario, Link en nu ook Sonic. Om eerlijk te zijn hebben we geluk dat de hardware zo goed verkoopt, want we kozen al lang voordat het duidelijk werd dat de Wii de best verkopende console zou worden voor het platform."

Juiste platform

Spector vervolgt: "Het gaat er om dat we naar het publiek gingen waar de tekenfilmachtige visuele stijl geaccepteerd werd en waar we niet elke shader die er bestaat hoefden te gebruiken. Kijk naar de normale maps en shaders, zulke dingen hoeven we niet te doen. Het is het juiste platform voor dit project, zeker weten."

Epic Mickey is exclusief in ontwikkeling voor de Nintendo Wii en verschijnt in 2010.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou