Mini-handheld PocketSprite op komst voor retrogames aan je sleutelbos | Gamer.nl

Mini-handheld PocketSprite op komst voor retrogames aan je sleutelbos | Gamer.nl

PocketSprite is een zeer klein apparaat die retrogames van meerdere platforms af kan spelen. Een crowdfundingcampagne is gestart om het systeem uit te brengen.

De PocketSprite heeft een emulator waar in eerste instantie Game Boy, Game Boy Color, Sega Master System en GameGear-spellen op gespeeld kunnen worden. Volgens de website draaien zelfs alle spellen van de bovengenoemde systemen op de PocketSprite. Doordat de software open source ism kunnen fans zelf spellen uploaden op de website en deze beschikbaar stellen voor andere spelers. Het is zelfs mogelijk zelf games te maken.

Een ingebouwde accu is volgens de maker goed voor meerdere uren speeltijd en kan worden opgeladen met micro-usb. De PocketSprite heeft 128Mbit flashgeheugen en heeft dezelfde besturingsmogelijkheden als de originele Game Boy. Roms kunnen via wifi worden overgezet naar het kleine apparaat.

Bovendien is de Pocket Sprite "zo klein dat hij in de strakste skinny jeans past". In principe is het een sleutelhanger die weinig ruimte inneemt en niet veel weegt. Het is een "full-featured emulatie-console die aan je sleutelbos past".

De PocketSprite kan op het moment gevonden worden op de CrowdSupply-website. Op het moment van schrijven is het doel van twintigduizend dollar net bereikt, maar de campagne loopt nog door tot en met 22 maart.

Als spelers bereid zijn het apparaat zelf in elkaar te zetten kan een PocketSprite gekocht worden voor 45 dollar. Voor tien dollar meer is hij al klaar voor gebruik. Tenslotte is er een Deluxe-editie die gemaakt is van aluminium in plaats van plastic. De eerste PocketSprites moeten in april verscheept worden.

PocketSprite
PocketSprite
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou