Nieuwe update laat je als Link spelen in Super Mario Maker 2

Nieuwe update laat je als Link spelen in Super Mario Maker 2

Deze week verschijnt er een gratis update voor Super Mario Maker 2 waarmee onder andere Link van The Legend of Zelda aan het creatieve spel wordt toegevoegd.

Super Mario Maker 2 is inmiddels bijna een half jaar uit en Nintendo is nog altijd bezig met het verbeteren en uitbreiden van de game. Via een persbericht heeft de uitgever laten weten dat The Legend of Zelda-held Link aan het bouwspel van Mario wordt toegevoegd. Spelers kunnen levels voortaan dus spelen als Link, hoewel dit alleen in de originele Super Mario Bros.-stijl mogelijk is.

Gebruikers kunnen het Master Sword verstoppen in hun levels en wanneer dit zwaard wordt opgepakt, verandert Mario in Link en beschikt hij over allerlei aanvallen. Zo kan hij zwaaien met zijn zwaard, verdedigen met zijn schild, bommen gooien en pijl en boog schieten, zoals je in alle Zelda-games doet.

Het toevoegen van Link opent nieuwe deuren in Super Mario Maker 2; zo kunnen Thwomps geblokkeerd worden of vijanden van een afstand worden verslagen. De meest interessante mogelijkheid is wellicht het opblazen van muren met bommen. Dit zorgt ervoor dat spelers wegen kunnen volgen die anders onmogelijk zijn.

Behalve de toevoeging van Link, worden er ook verschillende voorwerpen en vijanden aan de game toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn de cactus Pokey, de vijand Spike, de bevroren munt, het P-blok en een versnellingsblok. Bovendien wordt de nieuwe Ninji-speedrun-stand geïntroduceerd. In deze modus dienen spelers de snelste tijd te halen in werelden die zijn ontwikkeld door Nintendo. Dit doen spelers terwijl ze het opnemen tegen mensen van over de hele wereld. Net als in Time Trials in bijvoorbeeld Mario Kart kunnen spelers ghosts van andere spelers verslaan.

Watch on YouTube

De update van Super Mario Maker 2 verschijnt 5 december op de Nintendo Switch en is voor iedereen gratis te downloaden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

O dat zwaard item is wel echt heel tof. Dit ene item alleen ontgrendeld bijna een nieuwe game mode. Ben benieuwd wat de creatieve community hier mee gaat doen.

0
test

cool, word er bijna een ander spel van.

0

Aanbevolen voor jou