Specificaties Wii U onthuld | Gamer.nl

Specificaties Wii U onthuld | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Daarnaast maakt AMD weer de grafische kaart voor de Wii U, dat deed het bedrijf ook voor de Wii en GameCube. De Wii U wordt voorzien van flashgeheugen om games en andere zaken op op te slaan. Hoeveel flashgeheugen is nog onduidelijk; wel is bekend dat consumenten het geheugen kunnen uitbreiden met een SD-geheugenkaart of een externe harde schijf met USB-aansluiting. Naar verwachting zal dat ook kunnen met een USB-stick. De Wii U is voorzien van een viertal USB 2.0-aansluitingen.

De Wii U ondersteunt resoluties van 1080p, 1080i, 720p, 480p en 480i. Het apparaat kan met HDMI-, component-, S-video- en composiet-kabels aangesloten worden op een televisie. Audio verloopt via een AV Multi Out-connector of een lineaire output via HDMI. De gamediscs hebben 25 gigabyte aan opslagruimte. Nintendo heeft al laten weten geen Blu-ray te ondersteunen.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou