Sony zoekt opnieuw coureur met GT Academy 2010 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

17 december verschijnt er een demo van Gran Turismo 5 op het PlayStation Network. Iedere speler die de demo downloadt en speelt kan meedoen aan GT Academy. Het evenement bestaat uit vijf fases. In de eerste fase kunnen er op het beschikbare parkoers in Gran Turismo 5 tijdritten gereden worden.

 In de tweede fase worden de twintig snelste rondetijden van elk land geselecteerd voor de nationale finales. Dit gedeelte van de strijd duurt van 17 december tot 24 januari. Na 24 januari kan de PlayStation 3-demo dan ook niet meer gespeeld worden.

Racelicentie

In de derde fase komen de twintig winnaars van de nationale finales bij elkaar op het GT Academy-event, waar ze in echte auto's zullen stappen. Dit vindt plaats op het wereldberoemde Silverstone-circuit, waar de winnaars in vijf dagen worden opgeleid tot profe ioneel racecoureur.

In de vierde fase krijgen de twee beste kandidaten nog meer training, waarna de winnaar in de vijfde en laatste fase een echte internationale racelicentie krijgt en een compleet seizoen met de Europese GT4 Cup meerijdt. Dit doet hij of zij in een Ni an 370Z. De eerste race die de winnaar van GT Academy moet rijden zal zeer waarschijnlijk op 2 mei op het Silverstone-circuit zijn.

Succesvol

Lucas Ordoñez, de winnaar van de eerste GT Academy, bleek niet alleen op een virtueel circuit succesvol. In zijn eerste seizoen in de GT4 European Cup won hij twee wedstrijden en werd hij tweemaal tweede in een Ni an 350Z. Op dit moment bezet Ordoñez de gedeelde tweede plaats in het kla ement.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou