Sony wil waken voor uitbrengen remasters | Gamer.nl

Sony wil waken voor uitbrengen remasters | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Eén van de dingen die we hebben gezien is dat mensen van een platform van de concurrentie naar de PlayStation 4 zijn overgeschakeld", meldt Ryan. Volgens hem is het dus een service om bepaalde games naar de PS4 te brengen die deze gebruikers eerder nog niet konden spelen. "Het is logisch om mensen die voorheen niet The Last of Us hebben konden ervaren, ze die kans nu alsnog te geven."

Toch moet het bedrijf er voor waken dat dit niet te vaak gebeurd. "Anders is next-gen gewoon de vorige generatie in een nieuw jasje, en dat willen we zeker niet. Ik denk dat de balans nu in orde is, maar er zijn andere games waar we naar kunnen kijken. Toch komt er een punt waarop next-gen verder is gegaan en het te laat is om games van de vorige generatie nogmaals uit te brengen."

Ryan kon niet aangeven wanneer dit punt is bereikt. Vooralsnog brengen verschillende bedrijven remasters uit. Sinds de huidige generatie is begonnen, zijn er al remasters van onder andere The Last of Us en Tomb Raider verschenen. Verder staan onder andere Grand Theft Auto 5, de Metro-games en Sleeping Dogs nog op stapel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou