Sony wil meer animegames maken

Sony wil meer animegames maken

Sony wil meer animegames maken als onderdeel van een nieuwe strategie. Dat liet het weten tijdens een href="https://asia.nikkei.com/Business/Media-Entertainment/Sony-sets-out-to-conquer-entertainment-world-with-anime" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Aniplex-presentatie</a>.

Tijdens een livestream omtrent Sony's eigen animeproductiebedrijf liet president Kenichiro Yoshida weten dat anime 'een zaak is die het één-Sony-principe' omvat. Het bedrijf wil naast anime produceren ook anime aanjagen via Sony's andere kanalen, waaronder films en games.

Als voorbeeld geeft Aniplex-president Atsuhiro Iwakami Demon Slayer, een populaire anime waarvoor mobiele en PlayStation-games voor worden ontwikkeld. Eerder bracht Sony in Japan een mobiele game uit op basis van de anime Fate/Grand Order, die omgerekend zo'n 569 miljoen euro opleverde.

Sony heeft verschillende investeringen gemaakt om de animemarkt te laten groeien. Zo investeerde het bedrijf in het Chinese videoplatform Bilibili, en in Epic Games om te profiteren van Epics wereldwijde uitbreiding. Tot slot probeert Sony de productie van anime op afstand te faciliteren met nieuwe technologie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

zolang het maar niet van die 3d engines zijn ofzo, die animés zijn walgelijk om naar te kijken. Mijn voorkeur gaat uit naar de getekende stijl. Als ze dat kunnen nabootsen via tools dan vind ik het prima, maar animes zoals Sidonia en Devilman kan ik niet naar kijken.

0

Ugh nee dankje

0

Aanbevolen voor jou