Sony werkt aan gratis te spelen versie Everquest II | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De reden voor de besli ing om de twee versies naast elkaar te laten bestaan ligt in het feit dat het bedrijf de groei van het aantal spelers wil stimuleren, zonder daarbij “de huidige fans” weg te drijven, zo stelt David Georgeson, producent van EverQuest II.

“We vonden het noodzakelijk [EverQuest II] open te stellen voor een grote groep mensen die het spel nog nooit gezien hadden. Vanzelfsprekend hebben we daarom besloten de muur tu en de spelervaring en de mensen die het wellicht eens willen bekijken weg te halen”, aldus Georgeson.

Microtransacties

De gratis versie, die de naam EverQuest II Extended draagt, geeft spelers toegang tot alle zones van het spel, evenals die van de uitbreidingen tot en met The Shadow Ody ey. Zij kunnen wapens, uitrusting, kla en, ra en en mounts kopen. Het team van EverQuest II werkt er ook aan om de interface van het spel toegankelijker te maken. Overigens is er een geen interactie mogelijk met de betalende spelers van het spel. Wel krijgen spelers van de Extended-versie de optie om over te schakelen naar de betaalde variant, door een Gold-membership van 15 dollar per maand aan te vragen. De bèta voor de Everquest Extended staat gepland voor volgende maand.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou