Op de PlayStation Blog vertelt Seybold dat Sony op 19 april ontdekte dat een externe partij het PlayStation Network was binnengedrongen. Vervolgens heeft het bedrijf de diensten uitgeschakeld en een aantal experts binnengehaald om te onderzoeken wat de aard en omvang van de gebeurtenis is. 

Volgens Sony was het nodig om enkele dagen forensisch onderzoek te doen. "Het duurde tot gisteren voordat onze experts de omvang van de indringing begrepen. We hebben die informatie toen met onze consumenten gedeeld en het gisteravond publiekelijk bekendgemaakt." 

Seybold reageert op vele vragen en berichten van mensen die vinden dat Sony veel eerder bekend had moeten maken wat de gevaren zijn voor consumenten. De Amerikaanse senator Richard Blumenthal heeft bijvoorbeeld een brief geschreven aan Jack Tretton, directeur van Sony Computer Entertainment America. In die brief zegt Blumenthal bezorgd te zijn over het feit dat Sony te weinig informatie verstrekt over de situatie.

Persoonlijke gegevens

Sony maakte gisteren bekend dat de persoonlijke gegevens van PSN-gebruikers beschikbaar zijn geweest voor hackers. Of het hier ook gaat om creditcardgegevens weet Sony nog niet. Aangezien deze informatie alleen in gecodeerde vorm op de servers van Sony te vinden is, is dit volgens een niet betrokken hacker onwaarschijnlijk.

Wanneer mensen de e-mailadres en wachtwoordcombinatie die ze gebruiken op het PlayStation Network ook gebruiken op andere websites, raadt Sony aan de wachtwoorden op die andere websites aan te passen. Bovendien moeten gebruikers hun PSN-wachtwoord aanpassen, zodra de dienst weer beschikbaar is.