Sony: 'We hebben de PS5-productie niet aangepast'

Sony: 'We hebben de PS5-productie niet aangepast'

Sony laat weten dat het de productie van de PlayStation 5 niet heeft aangepast.

Het bedrijf reageert daarmee op een bericht van Bloomberg dat gisteren de ronde deed. Volgens dat bericht zou Sony in dit fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2021, elf miljoen exemplaren van de PlayStation 5 produceren - vier miljoen minder exemplaren dan aanvankelijk gedacht.

"We geven geen informatie over de productie, maar de info van Bloomberg is incorrect", aldus Sony tegen GamesIndustry.biz. "We hebben de productie voor PlayStation 5 niet aangepast sinds we de console op grote schaal zijn gaan produceren."

Dat wil overigens niet zeggen dat er daadwerkelijk vijftien miljoen exemplaren van de PS5 worden geproduceerd. Dat aanvankelijke aantal komt immers ook van Bloomberg.

Sony zendt vanavond een livestream uit rondom PlayStation 5 en diens games. Mogelijk wordt daar ook de releasedatum en prijs van de console onthuld. De livestream is vanaf 22:00 uur Nederlandse tijd te zien.

PlayStation 5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"We geven geven informatie" Ik vermoed dat dat "We geven geen informatie" moet zijn Ik ben benieuwd naar de stream vanavond en wat Sony gaat doen qua prijs.

0
test

@fonsrutte denk dat het er net onder gaat kwa prijs of de discless word net zo duur. misschien dat de prijs hoger was geweest als micro niet gelekt was maar dat zullen we niet meer weten. Denk voor nu dat ze er wel ondergaan zitten maar veel zal het neit zijn.

0
test

@fonsrutte Woops, je hebt helemaal gelijk!

0
test

Waarschijnlijk zijn er amper verschillen tussen de consoles en komen er een handje vol exclusives voor alle 2 uit. Denk niet dat het veel uit zal maken of je nu een xbox of ps neemt.

0

Ik denk persoonlijk dat ps5 duurder wordt dan de Xbox. Simpelweg omdat Sony zich dit niet kan permitteren en ze toch al een hele trouwe fanbase hebben die verder kijkt dan een eco-systeem (nee en dat bedoel ik niet als een sneer naar de Xbox toe). PlayStation fans willen gewoon verder met Horizon, Ratchet, God of war, eventueel een nieuwe uncharted en/of last of us 3.

0
test

@Roy36NL Sony weet zich vast nog goed te herinneren hoe dat voor ze uitpakte met de PS3, net als MS met de XB1. Denk dat als ze 100 euro meer vragen er uiteraard nog steeds PS5's verkocht zullen worden, toch zullen er mensen wel van hun aanschaf afzien tot het meer betaalbaar zal zijn. Speculaties zijn er genoeg van zowel een hogere als een lagere prijs, gewoon even afwachten tot vanavond.

0

Aanbevolen voor jou