Sony vraagt patent op Kinect-achtige techniek | Gamer.nl

Sony vraagt patent op Kinect-achtige techniek | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De patentaanvraag werd eind 2011 aangevraagd door Richard Mark, die ook verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van PlayStation Move. Volgens de omschrijving betreft het een "door gebruikers aangestuurde driedimensionale interactieve game-omgeving". Een aan een PlayStation gekoppelde camera kan volgens het patent de bewegingen en positie van een speler bepalen in 3D, net als Kinect.

De techniek is mogelijk een evolutie van Sony’s EyeToy en PlayStation Eye. Dit zijn camera’s voor PlayStation 2 en 3 waarmee verschillende games gespeeld kunnen worden. Net als met Kinect besturen gamers sommige spellen met hun lichaam, een controller is niet nodig. Het belangrijkste verschil is dat het geen 3D-camera’s zijn en dus geen bewegingen in de diepte en posities in een ruimte kunnen bepalen; Kinect kan dat wel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou