Sony vraagt patent aan voor mogelijke PlayStation 5-controller

Sony vraagt patent aan voor mogelijke PlayStation 5-controller

Een patent van Sony Interactive toont een nieuwe PlayStation-controller. Mogelijk gaat het hier om het ontwerp van de DualShock 5.

De ontwerpen uit het patent werden uitgegeven door het Japanse patent Bureau en gevonden door VGC. De controller heeft nog geen officiële naam gekregen, maar alles wijst erop dat het hier om de DualShock 5 gaat. De afbeeldingen komen immers precies overheen met de geruchten.

PlayStation 5

Als deze afbeeldingen van het ontwerp kloppen, kunnen we veronderstellen dat de lichtstrip van de DualShock 4 is verwijderd. Verder is te zien dat de schouderknoppen iets zijn vergroot, evenwel als de pookjes. Daarnaast lijkt het erop dat er een USB-port onder aan de controller te vinden is, waar voorheen de aansluiting van de koptelefoon zat.

In een vergelijkingsschema, gevonden op ResetEra, zien we dat de DualShock 5 beschikt over een ingebouwde microfoon die zich ergens aan de onder kant van de controller bevindt.

Mock-up gemaakt door VGC

Zoals eerder gezegd, staat nergens omschreven dat het hier om de DualSchock 5 gaat. De mogelijkheid bestaat ook dat het om een vernieuwde versie van de DualSchock 4 gaat. Maar met de komst van de nieuwe PlayStation-generatie, lijkt het veilig om te veronderstellen dat het patent op de controller van de volgende generatie slaat.

Bovendien doken er al foto's van de PS5-devkit op en werd de releasedatum van de PS5 gecommuniceerd door techgigant Sony. Over de controller werd echter nog niks losgelaten, tot wellicht vandaag.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi zo, weinig veranderd. De DS4 is naar mijn mening de beste controller ooit. Ligt fijn in de hand en vooral de d-pad is uitstekend, wat wel belangrijk is als je veel fighters speelt op controller zoals ik. Ik snap nog steeds niet waarom geen enkele andere controller dat voor elkaar kan krijgen. Nintendo had t ook goed op de nes en super nintendo, maar daarna had alleen Sony dat goed voor elkaar. Xbox controllers zijn in principe prima voor de meeste games hoor, maar de dpad op de 360 was verschrikkelijk. Op de one is het een stuk beter, en de elite controller nog weer iets beter, maar het staat totaal niet in verhouding tot sony.

0
test

@darkmanwls De Xbox controller is veel beter dan de PS4 controller.

0
test

@TommyVercetti Dat mag jij vinden, ik vind van niet. Meningen verschillen.

0
test

@darkmanwls nooit de switch pro controller gehad?

0
test

Toch zie je dat de nieuwe ds5 groter is en ook iets weg heeft van een Xbox one controller.

0

Aanbevolen voor jou