Sony verwacht dat PS5-tekorten volgend jaar ook nog aanhouden

Sony verwacht dat PS5-tekorten volgend jaar ook nog aanhouden

Sony zou tegen analisten hebben verteld dat het huidige tekort aan PlayStation 5-consoles ook volgend jaar aanhoudt.

Bloomberg claimt dat CFO Hiroki Totoki vorige week dit tegen analisten heeft verteld. "Ik denk niet dat de vraag dit jaar afneemt. Zelfs als we volgend jaar veel meer exemplaren van de PlayStation 5 weten te produceren, gaat ons aanbod de vraag niet inhalen."

Sony heeft eerder al gemeld niet te verwachten dat de tekorten binnen afzienbare tijd worden opgelost. Er zijn wereldwijd tekorten aan halfgeleiders, die een belangrijk onderdeel vormen van diverse apparaten, waaronder consoles. Ook Microsoft en Nintendo hebben gewaarschuwd voor aanhoudende tekorten qua Xbox Series X en S- en Switch-consoles.

Door de tekorten zijn bepaalde consoles, waaronder de PlayStation 5, slecht verkrijgbaar. Sinds lancering eind vorig jaar is de PS5 steevast uitverkocht. Wanneer nieuwe exemplaren in winkels arriveren, duurt het vaak enkele minuten voordat de hele lading is verkocht.

Eerder claimde Sony al dat het naar diverse oplossingen voor de tekorten kijkt. Zo sluit het bedrijf niet uit dat het de hardware van de PS5 aanpast om zo beter verkrijgbare technologie in het apparaat te gebruiken. Volgens een recent gerucht overweegt Sony in het najaar van 2022 over te stappen op een 6nm chip van AMD als cpu van de console, in plaats van de 7nm chip die er nu in zit.

PlayStation 5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toch wel heel blij dat ik zowel de Series X als de PS5 op release heb weten te bemachtigen. Nooit verwacht dat de tekorten zo lang aan zouden houden.

0
test

@Real13 Iets verdiepen in de economie en wereldbeeld zou helpen.

0
test

En ik verwacht dat de tekorten in PS5 games aanbod in de komende 2 jaar nog aanhouden. Geen enkele reden om en PS5 in huis te halen. Zoals het erna uitziet wordt het een PS5 Pro voor mij.

0
test

@racerozzy dit dus, ongeveer dan. Ik had eerder al eens gezegd dat ik het heb opgegeven. Ik wil hem gewoon kunnen reserveren, maakt mij niet uit hoelang ik dan moet wachten. Hij komt dan uiteindelijk gewoon binnen, zonder dat ik nog een jaar de voorraad bij moet houden. Gelukkig door een garantie kwestie van een GTX 1080ti naar een RTX 3070 gegaan en dat heeft niets extra's gekost. Ik kan voorlopig wel vooruit.

0
test

@Vogeltje Dat is een lekkere ruil, mijn 1080 Ti was al over de garantie heen en zit nu dus met een aangekochte 2080 Super. Desalniettemin wil ik wel een keer een upgrade, maar moet nog zien hoe dit allemaal verder gaat. Is de vraag of de prijzen ooit weer normaal worden.

0

Aanbevolen voor jou