Hoogtepunten: Sony verscheept wereldwijd 19,3 miljoen exemplaren van PlayStation 5

Hoogtepunten: Sony verscheept wereldwijd 19,3 miljoen exemplaren van PlayStation 5

Sony heeft sinds 31 maart 2022 in totaal 19,3 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verscheept.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt bij het presenteren van diens fiscale jaarcijfers. In het afgelopen fiscale kwartaal zijn er 2 miljoen exemplaren van de console verscheept, terwijl het afgelopen fiscale jaar er 11,5 miljoen exemplaren zijn verscheept. 

Het bedrijf had als doel 14,8 miljoen PlayStation 5-consoles te verschepen en heeft dat doel dus met meer dan 3 miljoen exemplaren gemist. Het bedrijf wijdt dit aan de tekorten in halfgeleiders die nodig zijn om chips te maken en waarschuwde op voorhand al dat dit er voor zou zorgen dat het oorspronkelijke doel zou worden gemist.

Sony verwacht echter wel dat het dit fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2023, meer exemplaren van de PS5 kan verschepen, namelijk zo'n 18 miljoen stuks. Het bedrijf zegt hier vrij zeker van te zijn. Sony is volgens Bloomberg daarnaast van plan om zo'n 200 miljard yen uit te geven om 2,02 procent van diens aandelen terug te kopen om de tegenvallende resultaten op te vangen.

In het vierde kwartaal van het afgelopen fiscale jaar heeft Sony daarnaast 100.000 exemplaren van de PlayStation 4 verscheept. Dat totaal ligt op ongeveer 117 miljoen exemplaren. Ook liet Sony weten dat er op eind maart 2022 zo'n 47,4 miljoen PlayStation Plus-abonnees waren. Precies een jaar geleden waren dat er 47,6 miljoen.

De verkoop van games op PlayStation-consoles is wel omhoog gegaan. Het afgelopen fiscale kwartaal werden er 70,5 PS5- en PS4-games verscheept, terwijl in dezelfde periode vorig jaar er 61,4 miljoen games werden verscheept. Ook PS5- en PS4-games die door Sony zelf zijn ontwikkeld doen het goed: het afgelopen fiscale kwartaal werden er 14,5 miljoen exemplaren verscheept ten opzichte van 7,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Ook Nintendo maakte vandaag de resultaten van het fiscale jaar bekend.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lekker boeiend "verscheept". Vooral als een deel van het daadwerkelijk verkochte consoles in handen van scalpers is.

0
test

@Riyakuya sja.. Je kunt er 2 dingen aan doen.. Of je er eindeloos kapot aan ergeren.. of het rechts laten en je er niet meer druk over te maken. Tegen de tijd dat ze ''normaal'' leverbaar zijn is er denk ik wel haast een PS5PRO... Hoelang zal dat op zich laten wachten?? Wellicht die wachttijd dan nog wel de moeite. Hoe zuur zou het zijn als je straks een ps5 koopt en dan week erna de ps5pro is XD Maar.... Volgens mij loont het zich best wel als je er echt perse een wilt hebben om geregeld eventjes bij bijv. mediamarkt naar binnen te lopen.. Ik zie o.a. op Fb vaker dat mensen in de winkel zo een ps5 kopen.. dat er wel eens een enkeling in de winkel staat. [Moet je natuurlijk enorm geluk hebben]

0
test

Tsja we gaan de komende jaren een tekort aan vanalles hebben omdat er meer en meer mensen op aarde zijn en grondstoffen kunnen zich niet voortplanten

0
test

@ewart Hmm de komende jaren.. ik vind dat een beetje doom denken maar het ene land heeft daar meer last van dan het andere zoals India, China en Afrika. Maar die tekorten gaan in de toekomst wel steeds meer parten spelen.

0

Aanbevolen voor jou