'Sony verdubbelt PlayStation 5-productie'

'Sony verdubbelt PlayStation 5-productie'

Sony Interactive Entertainment zou dit jaar ongeveer twee keer zoveel PlayStation 5-consoles willen produceren dan het in eerste instantie van plan was.

Dat wordt geclaimd in een reportage van Bloomberg. Het bedrijf zou eerder dit jaar van plan zijn om tot maart volgend jaar zo'n vijf tot zes miljoen exemplaren van de console te produceren. Dat aantal zou nu zijn verhoogd naar zo'n tien miljoen exemplaren in alleen dit jaar. Sony zou deze beslissing hebben gemaakt nu het een beter beeld heeft van de aanhoudende effecten van het coronavirus.

Volgens Bloomberg zou het ondanks deze verhoging van productie alsnog mogelijk zijn dat er eind dit jaar een tekort is aan PlayStation 5-consoles. Zo zou het verschepen van de consoles naar winkels verspreid over de wereld alsnog roet in het eten kunnen gooien. Ook de productie van de DualSense-controller is omhoog gegooid: daar zouden er eerst tien miljoen van gemaakt worden, maar dat moeten er nu ook meer worden.

De PlayStation 5 wordt sinds juni in fabrieken geproduceerd. Sony wil tegen eind september zo'n vijf miljoen exemplaren hebben gemaakt en tussen oktober en december nog eens vijf miljoen exemplaren produceren. Een precieze releasedatum en prijs voor de next-gen console is nog niet bekend.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nice maakt mij niet uit als ik hem maar krijg

0
test

Vanaf 23 juli gaat Xbox z'n prijs bekend maken dus dan zullen ook wel de preorder pagina's van de PS5 online gaan.

0
test

@TommyVercetti Xbox heeft daar nog niks overbekend gemaakt. Ga er maar vanuit dat het nog niet bekend word. Denk dat beide pas augustus met de prijs komt.

0
test

@hulstpower Er is inderdaad nooit iets gezegd over bekendmaken van de prijs. Beide bedrijven lijken op elkaar te wachten voor het bekendmaken van prijs en releasedate omdat ze elkaar willen overtroeven. In Augustus zou er als het goed is weer een Xbox event zijn dus dat zal naar mijn idee een "veiligere" optie zijn om zoiets bekend te maken. Al is het denk ik dat zodra één bedrijf de prijs bekend maakt, de andere mogelijk dezelfde dag nog zal volgen.

0

@TommyVercetti Daar is niets over gezegd volgens mij, ze gaan alleen gameplay laten zien van first party games.

0

Fable zou wel een mooie aangename verrassing zijn

0

Aanbevolen voor jou