Sony stopt productie van fysieke PlayStation Vita-games | Gamer.nl

Sony stopt productie van fysieke PlayStation Vita-games | Gamer.nl

Sony gaat stoppen met de fysieke productie van PS Vita-games. Wel gaat het bedrijf door met het uitbrengen van digitale versies van games.

Sony vertelt in een mail naar Kotaku: "Sony's Amerikaanse en Europese filialen plannen om alle Vita GameCard-productie te stoppen voor het einde van het fiscale jaar van 2018." Het fiscale jaar van Sony loopt tot en met 31 maart 2019. Digitale versies van games blijven wel gewoon beschikbaar voor de Vita.

Verder staat in het bericht dat Sony dat alle aanvragen voor fysieke games ingediend moeten worden voor 28 juni 2018. Daarnaast moeten ook alle verkoopverzoeken voor 15 februari 2019 binnen zijn. Deze deadlines hebben te maken met de productiefactoren van Sony.

Kotaku vermeldt niets over de beschikbaarheid van fysieke versiesin Japan.

De Vita werd gelanceerd op 17 december 2011 in Japan. Twee maanden later werd de handheld op 22 februari 2012 in Europa en Noord-Amerika uitgebracht. Sony had besloten alleen de eigen geheugenkaarten te ondersteunen, waardoor het een duur apparaat werd en veel grote studio's minder geïntere eerd waren om games voor de handheld te ontwikkelen. In Japan zijn veel jrpg's uitgekomen voor het systeem.

Lees ook: De 10 beste PlayStation Vita-games

Vita games
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou