Sony, Square Enix en Tencent investeren in cloudgamingbedrijf Ubitus

Sony, Square Enix en Tencent investeren in cloudgamingbedrijf Ubitus

Grote uitgevers als Sony, Square Enix en Tencent investeren in cloudgamingbedrijf Ubitus K.K. Dat zegt Ubitus in een href="http://www.ubitus.net/en/release/en20210317.html" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost</a>.

Vorig jaar kondigde Ubitus aan verschillende games via cloudgaming te porten naar Nintendo Switch, waaronder Control en Hitman 3. Nu breidt het bedrijf het aantal partners uit.

"Met onze innovatieve technologie en hun middelen zullen we meer partners helpen bij de uitrol van cloudgamecontent en -diensten, en de transformatie van deze industrie naar de cloud versnellen", zegt Ubitus-CEO Wesley Kuo.

Officieel noemt Ubitus niet hoeveel geld het heeft opgehaald, maar volgens bronnen van Bloomberg gaat het om 45 miljoen dollar, waarmee het bedrijf 'minder dan 400 miljoen dollar' waard is.

Geen van de genoemde uitgevers hebben geen concrete plannen aangekondigd voor cloudgames op basis van Ubitus' techniek.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb control demo toen even op switch gespeeld en was versteld dat het op de switch via cloud Ray tracing had. Maar apart dat Sony hier geld instopt sinds Microsoft hun cloud gedeelte gaat doen met azure.

0

Aanbevolen voor jou