Sony sluit mogelijk kantoren voor energiebesparing | Gamer.nl

Sony sluit mogelijk kantoren voor energiebesparing | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Japan kampt sinds de aardbeving van 11 maart en de daarop volgende tsunami en nucleaire crisis nog altijd met een energiegebrek. De Japanse regering heeft om die reden bedrijven opgeroepen zuinig om te gaan met energie. Sony wil op zijn beurt daarom schuiven met vrije dagen, waardoor werknemers in de zomer twee weken vrij krijgen om dat later in het jaar in te halen.

NGP

Dit zomerreces kan invloed hebben op de lancering van de Next Generation Portable, Sony's nieuwe handheld. Eerder deze maand liet Jack Tretton, CEO van Sony Computer Entertainment America, tegenover Bloomberg weten dat de situatie in Japan er voor kan zorgen dat de NGP maar op één markt kan worden uitgebracht.

Een woordvoerder van Sony Japan weerlegde die uitspraak en liet weten dat de lancering van de NGP niet wordt beïnvloed. Naar verwachting wordt de NGP eind 2011 gelanceerd in Japan en de Verenigde Staten. Europa zal waarschijnlijk moeten wachten tot 2012.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou