Sony rekent op hogere winstverwachting van game-afdeling | Gamer.nl

Sony rekent op hogere winstverwachting van game-afdeling | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In juli verhoogde Sony Computer Entertainment de winstverwachting van de game-afdeling al van 20 miljard yen (bijna 143 miljoen euro) naar 25 miljard yen (ruim 178 miljoen euro). Het gaat zo goed met de verkoop van Sony's nieuwe console, de PlayStation 4, dat het bedrijf verwacht nog meer winst te maken dan gedacht.

Sony heeft sinds het uitbrengen van de PlayStation 4 in november 2013 al meer dan tien miljoen stuks van de console verkocht. Daarnaast ziet het ook een stijging in de verkoop van de abonnementsdienst PlayStation Plus, waarbij spelers voor een vast bedrag per maand gratis games kunnen spelen tot ze hun abonnement stopzetten.

Sony voorspelde gisteren dat het complete bedrijf meer verlies dan verwacht gaat draaien in dit boekjaar. Sony rekent op een nettoverlies van 230 miljard yen (1,7 miljard euro). Dit komt voornamelijk door de slecht presterende smartphonetak.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou