Sony: 'PlayStation 5 wordt niet per se het goedkoopst'

Sony: 'PlayStation 5 wordt niet per se het goedkoopst'

De prijs van de PlayStation 5 wordt niet per se het goedkoopst van alle consoles op de markt, zo claimt Sony's Jim Ryan.

Dat meldt de CEO van Sony Interactive Entertainment in een interview met GamesIndustry.biz. "Ik denk dat ik de prijs het beste zo kan omschrijven: we zullen de best mogelijke prijs die bij de waarde van de console past gebruiken. Ik bedoel daarmee niet per se de laagste prijs. Waarde is een combinatie van meerdere elementen. Het betekent games, het aantal games, de diepgang van de games, de variatie in games, de kwaliteit van games, de prijs van games... al deze elementen en hoe ze samenvallen met de features van de console."

Ryan meldt in een interview met CNET daarnaast dat het coronavirus vooralsnog geen invloed heeft op de productie van de PlayStation 5 en diens games. "We lopen absoluut op schema. We gaan deze feestdagen lanceren en krijgen een wereldwijde lancering." Hoewel hij niet uitsluit dat er rond de lancering een tekort is aan PS5-consoles, verwacht hij dat deze tekorten niet verschillen van andere consolelanceringen.

Tot slot meldt Ryan dat er geen plannen zijn om games van Sony zelf cross-generation te maken. "We hebben altijd gezegd dat we in generaties geloven. We denken dat als je al die stappen zetten om een next-gen console te maken, het ook de features en voordelen moet bevatten die de vorige generatie niet heeft. Mensen moeten dan ook games maken die het meeste uit die nieuwe features halen." Dit staat in contrast met de strategie van Microsoft. Het bedrijf heeft eerder aangekondigd dat alle Xbox Series X-games van het bedrijf de eerste paar jaar speelbaar worden op zowel de Series X als de Xbox One X.

Gisteren kondigde Sony een PlayStation 5-event aan voor aanstaande donderdag om 22:00 uur Nederlandse tijd. Hoewel het nog niet precies duidelijk is wat daar allemaal wordt getoond, wordt verwacht dat in de livestream van pakweg een uur een onbekend aantal PlayStation 5-games worden getoond. Het bedrijf is van plan om daarna meerdere soortgelijke uitzendingen te houden met nog meer informatie.

ps5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

We krijgen hieronder vast weer een discussie over backwards compatible, maar ik ben bij beide consoles vooral benieuwd met welke nieuwe games ze komen! Dat het weer mooier/sneller zal worden, weten we ook wel. Gebruik mijn X en Pro wel voor de huidige generatie games.

0
test

@Bteqq nee die discussie wordt gevoerd onder het bijbehorende artikel. Wel een beetje on-topic blijven hè? Dus vooruit ik trap 'm on-topic voor je af: Sony: "ps5 wordt niet perse het goedkoopst" Microsoft: "prijs XSX is beweegelijk en een goede lancerings prijs is kritiek voor het succes van de series X" Ik durf hier wel een conclusie uit te trekken. Of mogen we geen consoles meer vergelijken?

0
test

@wazp Tuurlijk mag dat wel. Ik ben trouwens gewoon on-topic, lees het artikel maar eens. Maargoed voel je vrij om me een beetje bij de les te houden haha.

0

Het maakt niet uit hoe veel hij gaat kosten, ik moet en zal elk product van Sony gaan consumeren tot aan m'n dood.

0
test

@HardcoreConsument haha wat is dit voor onzin? Wat als de console tegenvalt? Nou spreekt je gebruikersnaam boekdelen...maar toch...doe eens normaal haha

0

@Bteqq ik zweer toch ook bij PS hoor. En tegenvalt? Lijkt me sterk. XD

0
test

@HardcoreConsument and lk product van Sony dus hun mobiele telefoons en waardeloze tv's koop je ook en zo hebben ze nog wel een aantal ruk producten. Vroeger was Sony de Samsung van nu met hun kwaliteit tegenwoordig valt het vies tegen Playstation is waardoor Sony nog bestaat, anders waren ze net als Philips leven van patenten.

0

@HardcoreConsument Fanboy much?

0

Aanbevolen voor jou