Volgende generatie PlayStation zuiniger dan de huidige

Volgende generatie PlayStation zuiniger dan de huidige

Sony heeft gezegd dat de PlayStation 5 minder energie gaat verbruiken dan de PlayStation 4.

Jim Ryan, baas van Sony Interactive Entertainment, heeft in een PlayStation Blog laten weten dat de volgende generatie PlayStation relatief minder energie gaat verbruiken tijdens het vertonen van gameplay. Ryan zegt dat Sony verwacht dat de stand-by-modus ongeveer 0.5W gaat kosten. "Wanneer een miljoen spelers hiervan gebruik maken, scheelt dat het equivalent van het gemiddelde stroomgebruik van duizend Amerikaanse huishouden", stelt Ryan.

Deze onthulling werd gedaan in teken van Playing for the Planet, een alliantie die is geïntroduceerd in samenwerking met de klimaattop van de Verenigde Naties. Volgens Ryan is het belangrijk voor Sony dat de game-industrie een steentje bijdraagt aan Playing for the Planet.

 

Verder vertelt Ryan dat de stroombesparingstand van de PlayStation 4 een grote impact heeft gehad op het energieverbruik. "We schatten dat er ongeveer zestien ton aan koolstofemissies door deze functie zijn ontweken en dit kan over de aankomende tien jaar oplopen tot maar liefst 29 ton", verklaart Ryan. Eerder gaf Ryan al eens aan dat Sony bezig is met het ontwikkelen van vr-applicaties die spelers alert maken op klimaatsveranderingen. Deze applicaties worden ontwikkeld in samenwerking met klimaatexperts.

Hier lees je alle geruchten en feiten over de PlayStation 5 tot nu toe.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Als een console met roet-uitblazende schoorsteen de enige manier was om straks de nieuwe elders scrolls te spelen zou ik 'm nog steeds kopen.

0

@Frez +1

0
test

@Frez Hahaha

0

Mooi hoor al die marketing-verhalen.

0

Aanbevolen voor jou