Sony over PS4 Pro, PSVR, Vita en backwards compatibility | Gamer.nl

Sony over PS4 Pro, PSVR, Vita en backwards compatibility | Gamer.nl

Sony Interactive Entertainment America CEO Shawn Layden heeft in verschillende interviews verteld over de toekomst van PlayStation. Hij heeft vertrouwen in PSVR en de Vita, is lovend over de PlayStation 4 Pro. Hiernaast zegt zijn collega Jim Ryan dat hij backwards compatibility niet snel ziet gebeuren.

"Zoals je weet haalden we vorig jaar een stunt uit door drie nieuwe stukken hardware uit te brengen in zestig dagen. Waarschijnlijk doen we dat niet nog een keer. We zien PlayStation VR niet als een trend van korte duur, maar een gloednieuw medium. Niet alleen voor gaming entertainment, maar ook voor non-gaming entertainment", aldus Layden.

Over verkopen van nieuwe hardware meldde Layden dat een op de vijf verkochte PlayStation 4-consoles een Pro betreft, ondanks de meerprijs van honderd dollar. Over de verkopen van de PlayStation VR was hij ook positief, Sony heeft wat hem betreft wat steken laten vallen wat de bevoorrading van de bril betreft.

Vita

Layden zei verder in een interview met The Verge dat de PlayStation Vita als platform nog steeds levensvatbaar is.

"Vita is nog steeds een levensvatbaar platform, hoofdzakelijk op de Japanse en Aziatische markten. We hebben ontwikkelaars in Japan die voor dat platform ontwikkelen, maar het sloeg gewoon niet aan in Europa en Amerika. Het is moeilijk om in te schatten waarom precies, maar het had voor ons gewoon geen groot genoeg publiek om er verder aan te bouwen."

Backwards compatibility

Tot slot ging het Europese Sony-hoofd Jim Ryan in op backwards compatibility voor PlayStation 4.

"Hoewel we hebben geploeterd met backwards compatibility kan ik zeggen dat het een van de features is waar veel om wordt gevraagd, maar eigenlijk niet veel wordt gebruikt. En ik was laatst op een Gran Turismo-evenement waar ze PlayStation 1-, 2-, 3- en 4-games hadden staan. De PlayStation 1 en 2 zagen er antiek uit, waarom zou iemand dat willen spelen?"

Sony bevestigde vandaag ook een aantal games die getoond worden op E3 2017.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou