Sony Online Entertainment wordt losstaande studio | Gamer.nl

Sony Online Entertainment wordt losstaande studio | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Columbus Nova heeft de studio opgekocht. Dit bedrijf heeft meerdere bedrijven onder zijn hoede, met name in de vastgoed- en bankensector. Daybreak Game Company zal als onafhankelijke studio gaan opereren met als doel online games te creëren, aldus de studio.

De studio gaat zich nu meer richten op multiplatformgames, voorheen maakte SOE alleen pc- en PlayStation-games. Daybreak Game Studios-voorzitter John Smedley zegt graag aan Xbox One-games te willen werken. Ook tweet hij dat de games waar Sony Online Entertainment aan werkte voor de overname, in ontwikkeling blijven.

Voor de overname was SOE een ontwikkelaar onder Sony Computer Entertainment. Het bedrijf werd in 1998 gevormd, en kocht in 2000 EverQuest-maker Verant Interactive op. Drie jaar later kwam SOE met mmo-shooter PlanetSide. Na verscheidene EverQuest-sequels kwam de studio met een aantal online-games, waaronder The Matrix Online, DC Universe Online, PlanetSide 2, en onlangs zombie-survival-mmo H1Z1.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou