Sony onder druk door zwaar verlies op smartphonetak | Gamer.nl

Sony onder druk door zwaar verlies op smartphonetak | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In de maanden juli, augustus en september boekte het Japanse bedrijf een verlies van 136 mijard yen (973,9 miljoen euro). Dat is fors hoger dan het verlies van 19 miljard yen (136,1 miljoen euro) een jaar geleden. Het verlies kwam niet onverwacht, omdat Sony een waardevermindering van zijn mobiele divisie had aangekondigd. Het bedrijf moet daar ruim 176 miljard yen (1,3 miljard euro) op afschrijven. Sony verkoopt minder smartphones dan verwacht en presenteert nog dit jaar een nieuwe strategie om de afdeling winstgevend te maken.

Playstation 4

De enorme klap op de mobiele markt werd nog enigszins opgevangen door goede prestaties op de game-afdeling en wat betreft de verkoop van onderdelen zoals camerasensoren. De verkopen van de Playstation 4 en hogere inkomsten uit games voor die console zorgden voor een winst van 21,8 miljard yen op de game-afdeling. Een jaar geleden was dat nog een verlies van 4,2 miljard yen. Sony wist 4,1 miljoen consoles te verkopen. De verwachting is dat er in het hele jaar 17 miljoen exemplaren worden verkocht. 

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou