Sony meldt zware verliezen | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Sony heeft gemeld dat het afgelopen kwartaal een verlies heeft geleden van $1,04miljard (€763 miljoen), als gevolg van een sterke yen, tegenvallende verkopen en reorganisatiekosten.De omzet van Sony daalde de afgelopen twaalf maanden met 12,9% tot $81 miljard (bijna €60 miljard).De gametak van het bedrijf had zelfs te kampen met een daling van 18%. Sonywijt de tegenvallende cijfers aan de moeilijke economische situatie en eensterke yen. Aangezien de Japanse munt de afgelopen tijd sterk in waarde isgestegen, zijn producten van Sony buiten Japan minder winstgevend.

Minder verlies gametak

Het verlies van de gametak is echter meer dan gehalveerd. Dit komt door lagere productiekostenvan de PS3 en hogere softwareverkopen. Afgelopen jaar werden tien miljoen PS3'sverkocht, meer dan 10% dan een jaar eerder, en veertien miljoen PSP's. De PS2ging bijna acht miljoen keer over de toonbank. De verkoop van PS3-games steeg, integenstelling tot de PSP en PS2, tot bijna 104 miljoen stuks. Sony is van planom de afzet van PS3 te stimuleren en wil de komende periode 30% meer consolesverkopen.

Rode cijfers

Sony is ook bezig met het terugdringen van de kosten. Zo gaat de elektronicagigant 16.000 medewerkers ontslaan en diverse fabrieken sluiten. Volgensanalisten zal dit echter weinig uitmaken. De vraag naar mobiele telefoons endigitale camera's, die een groot deel van de omzet van Sony bepaalt, zal naarverwachting afnemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bedrijf denkt dekomende periode nog steeds in de rode cijfers te zitten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou