Sony: 'Kracht NGP zit tussen PS3 en PSP in' | Gamer.nl

Sony: 'Kracht NGP zit tussen PS3 en PSP in' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Sommige mensen in de pers hebben gezegd 'Wow, dit ding kan net zo krachtig zijn als de PS3'. Dit is niet het geval", vertelt Coombes. "De NGP draait niet op 2 gigahertz, want dan gaat de batterij nog geen 5 minuten mee... en waarschijnlijk zou je broek in brand vliegen."

Volgens Coombes is de quad core-proce or van de NGP aanzienlijk krachtiger dan de proce or van de PSP, maar niet zo krachtig als die van de PS3. Hoeveel RAM-geheugen de NGP precies heeft zei Coombes niet, wel zei hij dat het aanzienlijk meer is dan de 64 megabyte van de PSP en dichter in de buurt komt bij de 256 megabyte van de PS3.

Locatie

Volgens Coombes kan de NGP iemands locatie nauwkeurig bepalen. De versie van het apparaat die beschikking heeft over 3G-internet heeft ook GPS. De uitvoering die alleen WiFi-ondersteuning heeft kan locaties bepalen met de techniek van Skyhook Wirele . Hiermee wordt iemands positie berekend aan de hand van WiFi-hotspots in de omgeving. "In steden kan dit nauwkeuriger zijn dan GPS", zegt Coombes.

De NGP zal locatiediensten in de toekomst gebruiken om virtuele items tu en gebruikers die zich bij elkaar in de buurt bevinden uit te wi elen en ook voor treasure hunt-spellen. In dit gamegenre worden spelers in hun eentje of met andere spelers naar bepaalde plekken gestuurd om items te vinden.

Andere hardwarematige toevoegingen die ontwikkelaars kunnen gebruiken zijn onder andere de camera's. Deze kunnen ingezet worden om de bewegingen van iemands hoofd te vertalen naar een game, gezichtsherkenning en augmented reality-applicaties. "[De camera's] zijn niet echt ontwikkeld om mee te filmen maar voor gameplay", zegt Coombes hierover.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou