Sony koopt OnLive en sluit gamestreamingdienst | Gamer.nl

Sony koopt OnLive en sluit gamestreamingdienst | Gamer.nl

Gamestreamingdienst OnLive is gekocht door Sony en sluit 30 april zijn deuren.

Dat maakt het bedrijf bekend op zijn website.

Wat Sony heeft betaald voor OnLive is niet bekendgemaakt. Via de dienst kunnen gebruikers tegen een vast bedrag per maand pc- en consolegames streamen naar hun tv. De games draaien op de pc's en servers van OnLive zodat de gebruiker zelf geen console of game in huis hoeft te hebben.

"We sluiten OnLive met pijn in ons hart", schrijft het bedrijf vrijdag. "Sony neemt belangrijke onderdelen van OnLive over en in hun plannen komt het doorzetten van de dienst in zijn huidige vorm niet voor."

Vanaf 30 april sluit OnLive en worden er geen abonnementskosten meer afgerekend. Alle opgeslagen data en creditcardinformatie wordt verwijderd .

Toekomstplannen

Wat de plannen van Sony met OnLive zijn is niet bekend. Mogelijk wordt het streamingplatform geïntegreerd in een van de bestaande Playstation-diensten. Sony kocht in 2012 de streamingdienst Gaikai al voor 300 miljoen euro.

Die technologie wordt gebruikt om games van een Playstation 4 op afstand te kunnen streamen naar een Playstation Vita. Bovendien biedt Sony Playstation Now, een eigen gamestreamingdienst, aan. Now moet later dit jaar op tv's beschikbaar komen.

Geschiedenis Onlive

Het bedrijf Onlive bestaat al sinds 2003, maar de gamestreamingdienst werd pas in 2009 gelanceerd. In 2012 bleek dat het bedrijf te snel zijn geld had opgemaakt waardoor het alle medewerkers moest ontslaan.

OnLive werd vervolgens voor 4,8 miljoen dollar verkocht en onder dezelfde naam nieuw leven in geblazen.  Het overnamebedrag werd door analisten als erg laag bestempeld. De patenten van OnLive zouden veel waard zijn, maar door de financiële malaise zou de overnameprijs lager hebben uitgepakt.

In november lanceerde OnLive officieel in Nederland. Gamer.nl besteedde destijds uitgebreid aandacht aan de techniek achter de streamingdienst, en concludeerde dat de markt er nog niet klaar voor was.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou