Sony koopt Marvel's Spider-Man-ontwikkelaar Insomniac Games

Sony koopt Marvel's Spider-Man-ontwikkelaar Insomniac Games

Sony PlayStation heeft ontwikkelaar Insomniac Games gekocht.

De studio heeft al jaren een sterke band met Sony. De ontwikkelaar is bekend van games als Marvel's Spider-Man, alsmede de Ratchet & Clank- en Resistance-franchises. Ook ontwikkelde het Sunset Overdrive voor de Xbox One.

Sony kondigde het nieuws aan via Twitter tijdens de Gamescom Opening Night Live-stream. Presentator Geoff Keighley maakte tijdens de show een opmerking over de aankondiging en vertelde dat mensen het nieuws op Twitter konden vinden.

"We hebben al jaren een geweldige samenwerking met de studio en vinden het geweldig dat we ze kunnen verwelkomen bij de Worldwide Studios-familie", aldus Sony's Shawn Layden. Ook studiobaas Ted Price is in zijn nopjes: "Door onderdeel te worden van WWS kunnen we nog beter onze visie bereiken en vele positieve en blijvende indrukken achterlaten bij spelers."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hopelijk pakt dit goed uit.

0
test

Die franchise blijft dus voorlopig een Playstation exclusive..

0
test

@Inflatable Wisten we al, in 2016 zei iemand van Marvel al dat de toekomst van Spider-Man games bij Sony en Insomniac lag.

0

Kan ook niet anders Sony heeft de rechten op Spider-Man gekocht. Sony had met Marvel een overeenkomst dat als de laatste film niet meer dan een miljard op zou brengen Sony zelf weer Spider-Man films zou gaan maken. Gelukkig is dat gelukt want Sony is niet heel goed in films maken. Dit is een goeie zet van ze denk ik, maar het blijft toch altijd maar weer de vraag in hoeverre Insomniac kan blijven doen wat ze altijd al deden. @Inflatable

0
test

@fonsrutte Sony is niet zo goed in films maken? Excuse me? Even een klein overzicht van een paar films die geproduceerd zijn door Sony Pictures; Silence of the Lambs Terminator 2 Casino Royale Dances with Wolves Ghostbusters District 9 The Fifth Element Total Recall Moet ik doorgaan? De lijst is namelijk nogal lang.

0

Aanbevolen voor jou