Sony kondigt PlayStation-games aan voor Android | Gamer.nl

Sony kondigt PlayStation-games aan voor Android | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Kaz Hirai, CEO van Sony Computer Entertainment, maakte dit bekend tijdens de PlayStation Meeting 2011 in Tokio. PlayStation Suite kan games van de eerste PlayStation-spelcomputer en nieuwe spellen geschikt maken voor Android-telefoons. Games die hiermee gemaakt worden kunnen een PlayStation Certified-label krijgen, om de PlayStation-kwaliteit op meerdere platformen te waarborgen.

De PlayStation Store zal zijn eigen plekje krijgen op Android-toestellen. Geruchten doen al langer de ronde dat Sony Eric on met een telefoon met codenaam Zeus zal komen die werkt op Android en alle bekende PlayStation-knoppen zal hebben. Deze aankondiging maakt duidelijk dat de PlayStation-games in ieder geval niet beperkt hoeven te blijven tot het Zeus-toestel.

 

Veranderde markt

Dit is de eerste keer dat PlayStation-software ook naar apparaten komt die niet van PlayStation zelf zijn, volgens Hirai was dit nodig. “De wereld van draagbare gameinapparaten is radicaal veranderd sinds we de PSP lanceerden. Niemand had die veranderingen kunnen bedenken. Toen had je nog een gamingapparaat nodig, maar nu kan de casual gamingervaring bereikt worden via smartphones. Toen we de PSP lanceerden waren mobiele telefoons nog niet in staat om spellen van PSP-kwaliteit af te spelen, maar dat is veranderd.”


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou