Sony kondigt ‘geluidsevolutie’ aan voor PlayStation 5

Sony kondigt ‘geluidsevolutie’ aan voor PlayStation 5

Het geluid van de PlayStation 5 moet een stuk beter zijn dan diens voorganger, de PlayStation 4. Dat heeft Sony aangekondigd tijdens een bedrijfspresentatie.

Er is nog vrijwel niks over de PlayStation 5 bekend, op de specificaties en het uiterlijk van de controller na. Nu heeft CEO, Kenichiro Yoshida, iets meer informatie onthuld over de nieuwe generatie console, namelijk het geluid op de PlayStation 5. Volgens Yoshida kan het geluid van de PS5 een ‘evolutie’ zijn voor gaming. Door een nieuwe processor is de PlayStation 5 in staat compleet nieuwe geluidsmogelijkheden te ontwikkelen. "Door de 3D-processor hebben we het nu mogelijk gemaakt om een meer diverse en geavanceerde 3D-geluidservaring te bieden", stelt de presentatie. Wat de impact hiervan op de games voor PS5 gaat zijn, is nog niet duidelijk. Wellicht kan dit voor bijvoorbeeld PlayStation VR-games een verbetering bieden.

Meer informatie over de PlayStation 5 is helaas niet in de presentatie te vinden. De PlayStation 5 moet dit najaar uitkomen. Wanneer dat precies gaat zijn is nog niet bekend. Meer informatie over de console wordt waarschijnlijk in juni onthuld.

dualsense ps5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En om van dit nieuwe geluid te genieten hoop ik dat de PS5 zelf ook geruisloos is.

0
test

@dopEEEr LOL, kan er stiekem wel om lachen.

0
test

@dopEEEr Hou je niet van die constante vliegtuig simulatie?

0

Sony -"Players can experience sound that moves from in front to behind, above to below and all around them". Iedereen bij Dolby (¬_¬) https://bit.ly/2Zlko4R

0

Aanbevolen voor jou