Sony komt in de toekomst met antwoord op Game Pass

Sony komt in de toekomst met antwoord op Game Pass

Sony is van plan om in de toekomst meer aan te kondigden over hoe het de concurrentie aangaat met Xbox Game Pass.

Via Game Pass, de dienst van Microsoft op Xbox-consoles en pc, kunnen spelers voor een vast abonnement honderden games onbeperkt spelen. Sony heeft een soortgelijke dienst in de vorm van PlayStation Now. Het verschil is echter dat het op PlayStation Now om een beperkter aanbod gaat - zo verschijnen Sony-games niet direct op lancering op de service.

In een interview met het Russische nieuwskanaal TASS werd Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, gevraagd hoe Sony de concurrentie met Game Pass aan wil gaan. Zijn antwoord was ietwat cryptisch: "Er zit nieuws aan te komen, maar niet vandaag. We hebben PlayStation Now als abonnementsservice en het is in verschillende markten verkrijgbaar."

Hoewel Sony dus inderdaad PlayStation Now heeft, lijkt Ryans opmerking te insinueren dat Sony van plan is om meer te doen om op te boksen tegen Game Pass. Of het om een nieuwe service gaat, of een uitbreiding van PlayStation Now, is niet bekend. Eerder benadrukte Ryan echter wel dat Sony zich vooral richt op games die met een groot budget zijn gemaakt, en dat het volgens hem niet logisch is om die spellen op een Game Pass-achtige service te zetten.

In hetzelfde interview gaf Ryan aan ook niet te weten of toekomstige Bethesda-games zoals The Elder Scrolls 6 en Starfield op PlayStation 5 verschijnen. Bethesda's moederbedrijf ZeniMax wordt in de loop van komend jaar overgenomen door Microsoft, maar beide partijen geven geen duidelijk antwoord op de vraag of spellen vervolgens exclusief op Xbox-consoles en pc verschijnen. Ryan: "Die beslissing kunnen wij niet maken, we wachten af en merken wel wat er gebeurd."

Ryan laat weten dat Sony het anders aanpakt qua interne groei: "We leggen de nadruk op een stabiele, langzame en constante, organische groei van onze studio's. Die versterken we met selectieve aankopen. We respecteren de stappen die onze concurrentie neemt, ze lijken logisch en verstandig. Maar we zijn even blij en zeker van onze zaak. De line-up (tijdens de PS5-lancering) is beter dan die van onze eerdere consolelanceringen."

Zowel de PlayStation 5 als Xbox Series X en S zijn nu verkrijgbaar. De consoles zijn op de meeste plekken wel uitverkocht.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kijk aan dat zou top zijn

0
test

Als ze gewoon al hun first parties op PS Now zetten op day one zijn ze er toch ook al bijna? Ben benieuwd waar ze mee gaan komen.

0
test

@FishSt1ck Ja, maar eerder gaven ze dus aan dat niet te willen doen. We gaan het zien.

0
test

@MichelMusters ze zeiden niet niet te willen doen maar dat het niet rendabel was om voor hun te doen. Kennelijk voelen ze dus toch de heete adem van gamepass.

0

@FishSt1ck als je kijkt wat je via PlayStation plus op de ps5 kan downloaden gratis dat zijn grote en kwalitatief goede games.

0
test

@Roy36NL Die PS Plus Collection is inderdaad al een hele mooie uitzondering op de regel.

0
test

@Roy36NL het is niet gratis het kost je een playstation plus abbo.

0

Aanbevolen voor jou