Sony Japan Studio krijgt reorganisatie

Sony Japan Studio krijgt reorganisatie

Ontwikkelaar Sony Japan Studio wordt door het bedrijf gereorganiseerd.

Dat heeft het bedrijf aan IGN bevestigd. Gisteren gingen er al geruchten dat een groot gedeelte van de studio werd ontslagen. Volgens Sony wordt de studio nu gecentreerd rondom Team Asobi, het ontwikkelteam achter PS5-lanceringsgame Astro's Playroom.

Dit houdt ook in dat diverse management- en localisatiefuncties worden opgenomen binnen het globale kantoor van PlayStation Studios. Laatstgenoemde is een nieuwe overkoepelende benaming voor alle PlayStation-studio's, waaronder Santa Monica, Insomniac Games en Naughty Dog. Het is de bedoeling dat de nieuwe versie van Sony Japan Studio zich voornamelijk gaat focussen op het uitbouwen van de Astrobot-franchise. 

Japan Studio ontwikkelde franchises als Ape Escape, Gravity Rush en The Last Guardian. Het tempo waarmee de ontwikkelaar nieuwe games uitbracht, nam de afgelopen jaren al af. Ook kwam eerder naar buiten dat diverse prominente werknemers waren vertrokken. Zo liet de producent van Bloodborne gisteren weten eind deze maand de studio te verlaten en vertrok eind vorig jaar de maker van Silent Hill en Gravity Rush al om een nieuwe studio op te richten. Een grote verrassing kan de reorganisatie van de studio dan ook niet genoemd worden.

Astro Bot

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou