Sony: 'Het is onze taak nieuwe franchise te lanceren' | Gamer.nl

Sony: 'Het is onze taak nieuwe franchise te lanceren' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Het is een zogenaamde wijsheid in de (game-)industrie dat de eerste twee jaar van de levenscyclus van een console de beste tijd is om te innoveren voor een nieuw publiek (met nieuwe IP's)", aldus House. "Wij bekijken het anders. Het is gedeeltelijk onze rol om zelfverzekerd genoeg te zijn om een investering te maken en aan te tonen dat er zes jaar na de lancering van een console genoeg publiek is voor nieuwe IP's. We moeten die rol vervullen."

Sony is één van de weinige bedrijven die tijdens E3 twee weken geleden totaal nieuwe games liet zien. Zo is The Last of Us een nieuwe franchise van Naughty Dog, de studio achter Uncharted, en werken de makers van Heavy Rain aan Beyond: Two Souls.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou