Sony geeft aan welke PS4-games niet op PlayStation 5 afspelen

Sony geeft aan welke PS4-games niet op PlayStation 5 afspelen

Sony heeft aangegeven welke PlayStation 4-spellen niet op PlayStation 5 afgespeeld kunnen worden.

Het gaat om Shadow Complex Remastered, DWVR, Afro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume One, Just Deal With It!, TT Isle of Man - Ride on the Edge 2, We Sing Robinson: The Journey, Hitman Go: Definitive Edition, Joe's Diner en Shadwen. Hoewel andere games via backward compatibility ook problemen kunnen opleveren, werken deze tien spellen sowieso niet naar behoren op de PS5.

Op een support pagina heeft Sony verder laten weten dat bijna alle PlayStation 4-games op de PlayStation 5 afgespeeld kunnen worden en dat een select aantal PS4-games een 'Game Boost' krijgen op PlayStation 5. Daarmee kunnen de games met een snellere of stabielere framerate afgespeeld worden. Het recent verschenen Ghost of Tsushima is een voorbeeld van een game die gebruikmaakt van Game Boost. Het spel draait op PS5 dan ook in 60 frames per seconde. Ook de laadtijden zijn verbeterd.

Verder laat Sony weten dat savefiles en andere gamedata via Wifi en LAN-kabels overgezet kunnen worden van PS4 naar PS5. PlayStation Plus-leden kunnen hun savefiles via de cloud naar de PS5 overhevelen.

Tot slot is duidelijk gemaakt hoe mensen de PS5-upgrades die voor sommige PS4-games uitkomen kunnen binnenhalen. Er komen upgrades voor games op disks en updates voor digitale versies van games uit. Gamers moeten voor fysieke spellen de disk in de PS5 stoppen, naar de hub van de game gaan en de upgrade selecteren en downloaden. Logischerwijs moet de disk altijd in de console zitten wanneer de game inclusief upgrade gespeeld wordt. Voor een digitale game kan de upgrade ook gedownload worden via de hub. Deze speciale upgrades komen alleen voor specifieke spellen uit, bijvoorbeeld voor Assassin's Creed Valhalla en Borderlands 3. Upgrades kunnen gratis zijn of geld kosten - dat verschilt per game en uitgever.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is toch een heel bescheiden lijstje! Ik had er veel meer verwacht, Helemaal goed, straks op de PS5 gewoon weer verder met Cyberpunk 2077, Skyrim VR en Firewall ZH! 👌

0
test

@clandestine666 deze werken in ieder geval niet. Van de rest zullen er ook zijn die niet (goed) werken, maar welke en wat niet werkt is nog niet bekend. Ik vind het geen vertrouwen wekken. Het lijkt alsof BC een last minute prioriteit is geweest na de grootse aankondiging van Microsoft. De BC blijkt erg goed te vallen bij de gamers. Als Sony het ook als speerpunt hadden, waren ze niet nu pas met dit nieuws genomen. Ook de timing en inhoud van de eerdere berichten is opvallend.

0
test

storage wordt dan toch wel een ernstige uitdaging... heb nu met 4T al niet genoeg meer.... en een 4T M2 storage is toch wel een stuk duurder dan een SSD :)

0

Aanbevolen voor jou