Sony-CEO: 'We moeten maatregelen treffen tegen gameverslaving'

Sony-CEO: 'We moeten maatregelen treffen tegen gameverslaving'

De CEO van Sony zegt dat er meer maatregelen moeten worden getroffen tegen gameverslaving. Sony maakt al gebruik van een aantal PlayStation-systemen om de vanaf 2022 erkende stoornis tegen te gaan.

Afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat gameverslaving vanaf 2022 officieel wordt erkend als stoornis door de Wereldgezondheidsorganisatie. Kenichiro Yoshida, de voorzitter en directeur van Sony, zegt in een interview met Kyodo News dat gamestoornissen serieus genomen moeten worden en er extra maatregelen moeten worden getroffen om dit tegen te gaan.

Yoshida zei niet wat de plannen zijn van Sony om de nieuwe erkende stoornis tegen te gaan, maar wel maakt Sony al gebruik van verschillende systemen om haar eigen spelers te beschermen. Zo voldoen alle PlayStation-games aan een standaard beoordelingssysteem om spelers te beperken op basis van leeftijd, maar ook Sony zelf treft maatregelen om bepaalde spellen te weren van het platform. Een maand geleden werd bekend dat Sony is begonnen met het strenger hanteren van het eigen beleid, om te controleren of games in strijd zijn met de eigen richtlijnen.

Op de hedendaagse consoles, waaronder de PlayStation 4, is het ook mogelijk om ouderlijk toezicht in te stellen. Met behulp van deze instellingen kunnen ouders onder andere de leeftijdsgrens van spellen en films forceren en het gebruik van virtual reality en internetbrowser blokkeren. Bovendien kan per gebruiker worden ingesteld hoelang of tot hoe laat iemand elke dag mag spelen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Wat dat betreft loopt Xbox wel voorop qua bestrijding van gameverslaving. Ze brengen geen exclusives uit wat de kans aanzienlijk doet dalen 🤣🤣

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou