'Sony blijft PlayStation 4 produceren vanwege PS5-tekorten'

'Sony blijft PlayStation 4 produceren vanwege PS5-tekorten'

Sony zou onverwachts de productie van de PlayStation 4 hebben verlengd om de slechte verkrijgbaarheid van de PlayStation 5 mee op te vangen.

Dat zegt Bloomberg te hebben vernomen. Volgens een reportage was Sony van plan om vorig jaar de productie van de PlayStation 4 te beëindigen en zich volledig op de PS5 te richten. Het bedrijf zou inmiddels echter aan fabrikanten hebben verteld dat het de PS4 in 2022 blijft produceren. Dat zou moeten resulteren in ongeveer een miljoen geproduceerde PS4-consoles dit jaar.

Volgens Bloomberg heeft Sony dit besloten om iets minder druk op de productie van PlayStation 5-consoles te leggen. Er zijn door een combinatie van een tekort aan geavanceerde chips en de hoge mate van populariteit sinds lancering enorme PS5-tekorten. Door de productie van de PS4 door te zetten, zou Sony ook betere deals met fabrikanten kunnen sluiten. 

De PlayStation 4 verscheen in 2013 en is wereldwijd inmiddels meer dan 116 miljoen keer verkocht. De PlayStation 5 lanceerde in november 2020, maar is sindsdien nauwelijks verkrijgbaar. Zodra winkels nieuwe exemplaren aanbieden, zijn ze vaak binnen enkele minuten uitverkocht.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar niemand wil nu toch meer een PS4? Ik snap het niet iig.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Vogeltje De PS4 is een systeem dat voor Sony al lang is terugverdiend. Fabrieken stilleggen omdat er geen PS5 gebouwd kan worden is nog altijd een slechter idee dan de PS4 door te blijven produceren en hier nog wat aan proberen te verdienen, al is het op termijn tegen dumpprijzen. Er zijn nog altijd mensen die zo'n ding kopen, al is het voor de kids.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Vogeltje De rijkelui in deze wereld willen er misschien niet eentje meer. Dat is bij lange na niet iedereen kan ik je verklappen.

0

@Vogeltje Worden nog genoeg PS4 verkocht in minder welvarende landen.

0

Ik probeer al een tijd ene nieuw te vinden maar dat is al 3 maanden niet mogelijk.

0

Aanbevolen voor jou