Sony biedt schadevergoeding van 15 miljoen vanwege hack uit 2011 | Gamer.nl

Sony biedt schadevergoeding van 15 miljoen vanwege hack uit 2011 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het aanbod is alleen geldig voor mensen die in de Verenigde Staten wonen. Mensen kunnen een oude PlayStation 3- of PSP-game claimen of een PlayStation Plus-abonnement van drie maanden. De enige voorwaarde voor dat laatste is dat mensen niet al lid zijn van PlayStation Plus. Ook worden er Music Unlimited en SOE Station-in-game-geld aangeboden dat kan worden gebruikt binnen titels van Sony Online Entertainment-games. De rechter moet nog bepalen of het schikkingsvoorstel doorgang gaat vinden. Deze vindt pas plaats in mei 2015.

In 2011 werd Sony's PlayStation Network gehackt waarbij de gegevens van 77 miljoen accounts op straat kwam te liggen, waaronder mogelijk de creditcardgegevens. Ten gevolge van de hack was het PlayStation Network ook enkele weken offline waardoor gebruikers niet online konden spelen op hun PlayStation 3. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou