Yoshida benadrukt dat Sony bij het ontwerpen van toekomstige hardware er beter op gaat letten dat ontwikkelaars de kracht van de hardware volledig kunnen benutten. Dit was volgens hem bij de Playstation 3 te weinig het geval.

"Toen Kaz Hirai als nieuwe president van Sony Computer Entertainment werd aangesteld, was het eerste dat hij zei: 'Zorg dat Worldwide Studios meepraat over het ontwikkelen van hardware.' Hij wilde dus gesprekken met ons [ontwikkelaars],  met name in de beginfase van het ontwerpen van nieuwe hardware," aldus Yoshida

Op de vraag van Develop of Sony deze filosofie ook doorzet bij het ontwikkelen van toekomstige hardware, zei Yoshida: "Ja, we zijn met veel activiteiten bezig waar we nog niet publiekelijk over hebben gepraat. Sommige daarvan zijn activiteiten die gerelateerd zijn aan toekomstige hardware."

Reddingsplan

Yoshida werd aangesteld als hoofd van Sony Worldwide Studios in de beginperiode van de Playstation 3, die een haperende start kende. Dit was deels te wijten aan de op dat moment suboptimale benutting van de hardware. Yoshida laat weten dat er in die tijd een reddingsplan door SCE is opgesteld om de ontwikkelaars van Sony zelf bij te staan, waarbij verschillende topprogrammeurs bijeengebracht werden om een universele game-engine te maken voor al deze ontwikkelaars.