Sommige PSOne-games niet naar Europa vanwege bugs | Gamer.nl

Sommige PSOne-games niet naar Europa vanwege bugs | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Als ik het heb over bugs, dan bedoel ik bugs ter grootte van een kakkerlak", zegt Ro McGrath, baas van de Europese PlayStation Store. "Ik heb veel bizarre fouten gezien, zoals omgekeerde teksten in het menuscherm, onbedoelde explosies na een tu enfilmpje waarmee je personage wordt vermoord, games die steeds trager worden naarmate je langer speelt en muziek die klinkt alsof hij op de bodem van een put wordt gespeeld... en de lijst gaat maar door." Regelmatig komen deze fouten alleen voor in de Europese PAL-versies van de games. In Amerika, waar niet PAL, maar NTSC de standaard is, komen minder problemen voor met de overzettingen van PS1-games. 

Ook zijn er situaties waarin juridisische problemen voorkomen dat games in de Europese PlayStation Store terechtkomen. Zo meldt McGrath dat er voor een aantal games in 2007 reeds een aanvraag is gedaan. Sommige aanvragen zijn nog altijd niet goedgekeurd, andere games inmiddels wel. Zo geeft McGrath aan dat Wild Arms binnenkort verkrijgbaar zal zijn in de Europese PlayStation Store.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou