SNK kondigt nieuwe Neo-Geo aan om 40-jarig jubileum te vieren | Gamer.nl

SNK kondigt nieuwe Neo-Geo aan om 40-jarig jubileum te vieren | Gamer.nl

Om te vieren dat SNK veertig jaar bestaat komt de ontwikkelaar met een nieuw Neo-Geo-apparaat

De Japanse-tak van SNK deelt via Twitter een afbeelding van een mysterieuze console waarop veertig kla ieke SNK-games te spelen zijn. Het is nog een geheim hoe de console eruit komt te zien en welke games er verder allemaal speelbaar op zijn. Door de enorme populariteit van mini-consoles is de kans aanwezig dat SNK dezelfde verkleinde kant op gaat.

In de tweet onthult SNK al dat The King of Fighters, Fatal Fury, Samurai Showdown en Metal Slug sowieso speelbaar zullen zijn op de nieuwe Neo-Geo.

Vorig jaar gingen er al geruchten rond over een mogelijke Neo-Geo Mini voor het 40-jarig bestaan van SNK. Tijdens het internationale MiSK Global Forum, dat gehouden werd in Saoedi-Arabië, liet Zhihui Ge, hoofd van SNK, zich uit over de groeiende Chinese industrie- en markt met de daarbij horende toenemende mogelijkheden wat betreft verschillende media, zoals games. Achteraf gaf Zhihui Ge de organisators van het forum een gouden standbeeld van een Neo-Geo Mini, die speciaal ontworpen is voor het 40-jarig jubileum van SNK. Dat deed menig fan denken aan een nieuwe Neo-Geo, en wellicht een Mini-variant.

Neo Geo

SNK heeft een reeks Neo-Geo-systemen. Het bedrijf begon in 1990 met het uitbrengen van Neo Geo-arcadekasten, zoals de Neo Geo MVS en bijbehorende console, de Neo Geo AES. In 1998 kwam de Neo Geo Pocket uit in Japan, waarna de opvolger, de Neo Geo Pocket Color in 1999 ook naar Europa gebracht werd. Velen kennen deze systemen voor SNK-titels als Metal Slug en King of Fighters.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou