SNK gaat zich weer grotendeels op games richten | Gamer.nl

SNK gaat zich weer grotendeels op games richten | Gamer.nl

SNK Playmore, bekend van de King of Fighters-serie en de Neo Geo-apparaten, gaat zich weer volledig richten op games. Het Japanse bedrijf gaf eind vorig jaar al aan de pachinko-markt te verlaten.

In een interview met Famitsu vertelt Yutaka Noguchi, het hoofd van de game-afdeling van SNK, dat het bedrijf deze nieuwe strategie inzet. Dit komt volgens Noguchi voornamelijk door een wetswijziging omtrent pachinko, een gokspel in Japan. Volgens Noguchi zorgt de wetswijziging er voor dat het bedrijf teveel aanpa ingen moet doen aan het gokspel.

Sinds 2010 zijn er geen grote projecten naar buiten gebracht door SNK Playmore, hoewel er wel een aantal oude games opnieuw zijn verschenen. Volgens Noguchi is het succes van deze heruitgaves een andere reden om de focus weer bij games te leggen. Een aantal voormalige ontwikkelaars van SNK worden weer ingehuurd. Daarnaast wordt personeel van de pachinko-divisie overgeheveld om aan games te werken.

SNK kondigde tijdens de Tokyo Game Show vorig jaar King of Fighters XIV aan. Deze game verschijnt exclusief voor PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou