Slechte werkomstandigheden bij Konami onthuld | Gamer.nl

Slechte werkomstandigheden bij Konami onthuld | Gamer.nl

Het Japanse financiële dagblad Nikkei heeft slechte werkomstandigheden bij de Japanse uitgever Konami aan het licht gebracht. Uit een artikel in de krant blijkt onder andere dat de werknemers continu in de gaten gehouden worden en moeten schoonmaken als ze niet meer als nuttig beschouwd worden.

De krant belicht een achttal zaken. Konami-oprichter Kagemasa Kozuki heeft niet gereageerd op Nikkei's verscheidene verzoeken om commentaar.

Mobiel
Rond 2010 is het bedrijf zich gaan richten op goedkope social games in plaats van hardcore games. De omslag kwam met de release van Dragon Collection, dat een klein budget had maar veel winst opleverde.

Een van de weinige hardcore spellen waar Konami nog aan meewerkt is Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Het budget voor deze game heeft de 80 miljoen dollar voorbijgestreefd.

Metal Gear Solid-maker Kojima Productions heet nu ‘Number 8 Production Department’. De computers van deze studio hebben geen internettoegang meer en kunnen alleen onderling communiceren.

Controle
Werknemers die buiten het kantoor gaan lunchen worden in de gaten gehouden via tijdkaarten. De namen van laatkomers worden meegedeeld aan het hele bedrijf.

Ook in de wandelgangen worden werknemers in de gaten gehouden: rond de kantoren hangen camera’s om te monitoren waar werknemers zich bevinden.

De meeste Konami-werknemers hebben geen vast e-mailadres, maar in plaats daarvan een e-mailadres dat elke paar maanden verandert. Dit geldt niet voor werknemers die contact hebben met mensen buiten Konami, zoals persvoorlichters.

Klusjes
Konami-ontwikkelaars die niet nuttig geacht worden, krijgen nieuwe taken als beveiliging, schoonmaken in fitne -clubs of werken in pachi-slotmachine-fabrieken. Volgens Japanse krant Asahi News is een werknemer hierdoor depre ief geworden.

Deze werknemer zette op Facebook dat hij Konami verliet voor een andere baan. Konami-werknemers die ‘vind ik leuk’ aanklikten bij dit bericht, kregen ook een andere taak binnen het bedrijf.

Hideo Kojima
Eerder deden al geruchten de ronde dat Metal Gear Solid-ontwikkelaar Hideo Kojima zou zijn ontslagen. Konami ontkende dat dat het geval was. Het is niet bekend of Kojima ook na de release van Metal Gear Solid 5 nog werkzaam zal blijven bij het Japanse bedrijf.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou