Silent Hills-demo P.T. ruim een miljoen keer gedownload | Gamer.nl

Silent Hills-demo P.T. ruim een miljoen keer gedownload | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Kojima gaf tijdens Sony's livestream ook meer informatie over de gedachtengang achter P.T. Volgens hem zijn sommige puzzels zodanig ontworpen dat spelers aangemoedigd werden om de Share-functie van de PlayStation 4 te gebruiken.

Kojima had ingeschat dat de puzzels binnen een week na het live gaan van de teaser opgelost zouden worden. Een Britse Twitch-streamster genaamd SoapyWarpig wist de demo echter al binnen vier uur te voltooien. Zij ontdekte dat het spel een teaser was voor een nieuwe game in de Silent Hill-serie, Silent Hills.

Beelden van de demo zijn meer dan dertig miljoen keer bekeken. Onduidelijk is of dit ook de Twitch-streams en dergelijke omvat.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou