Sid Meier praat een uur lang over zijn carrière

Sid Meier praat een uur lang over zijn carrière

De legendarische ontwikkelaar Sid Meier heeft tijdens PAX Digital bijna een uur lang over zijn carrière gepraat.

Afgelopen weekend vond het panel van de show - dat dit jaar vanwege het coronavirus geheel digitaal wordt gehouden - plaats. Meier praat niet alleen over zijn carrière, maar ook over zijn aankomende boek 'Sid Meier's Memoir!: A Life in Computer Games'.

Meier is bekend van diverse klassieke gamefranchises als Civilization, Pirates! en Railroad Tycoon. Tijdens het gesprek blikt Meier onder andere terug op de lancering van Civilization 2, dat het moest opnemen tegen Duke Nukem 3D, Myst en Command & Conquer. Het gesprek is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

SPOILER ALERT: Net als zijn games slaapverwekkend! All jokes aside: de beste man is alweer 66. Vandaar de grappen over de geest van Sid Meier... Wel respect dat je op die leeftijd nog zo enthousiast over je vak praat.

0

Ik bejubel zijn historie want hij heeft echt pareltjes opgeleverd in de Microprose dagen met Colonization en Pirates! als mijn persoonlijke favorieten. Jammer dat Firaxis de trend maar moeizaam voort kon zetten, ze leunen teveel op DLC-scumming door games in hapklare brokken te verkopen. Ik vraag me af of hij uberhaupt nog wat te vertellen heeft over de eindproducten.

0

Aanbevolen voor jou