Shovel Knight eind deze maand uit voor pc | Gamer.nl

Shovel Knight eind deze maand uit voor pc | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Deze versies zijn uitgesteld vanwege lokalisatiewerk dat nog gedaan moet worden. Wanneer Shovel Knight voor Wii U en 3DS verschijnt is daardoor ook nog niet bekend. Voor de pc-release wordt een internationale release gehanteerd, vandaar dat deze versie op 26 juni wel in Europa uitkomt. 

Shovel Knight is een 8-bit platformer die veel doet denken aan games als Ducktales. Daar neemt de speler de controle over Dagobert Duck die veelvuldig gebruik maakt van zijn wandelstok. In Shovel Knight gebruikt de hoofdpersoon geen wandelstok maar een schep. Het doel is om acht eindbazen te verslaan die behoren tot The Order of No Quarter.  


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou