Shigeru Miyamoto ontvangt award van BAFTA | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik ben zeer blij om een dergelijke eervolle prijs van The British Academy in ontvangst te mogen nemen", aldus Nintendo's Miyamoto. Eerder mochten Will Wright en Nolan Bushnell al een BAFTA award in ontvangst nemen. 

"Onze spellen worden niet door één persoon gemaakt; sinds Donkey Kong tot aan het meest recente New Super Mario Brothers Wii heb ik voor drie decennia met mijn vrienden samengewerkt om leuke, vermakelijke spellen te ontwikkelen."

Creatief

Voorzitter van BAFTA David Parfitt noemt het "pa end" dat Miyamoto een award krijgt. "Hij heeft meegeholpen een hele creatieve industrie op te zetten en blijft bijdragen aan het voortdurende succes."

De BAFTA ceremonie vindt op 19 maart in Londen plaats. Er worden ook awards gegeven voor onder andere beste actiegame, beste verhaal in een game en beste originele soundtrack in een game. Geïntere eerden kunnen live meekijken op 19 maart.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou