Tv-serie van Battlefield in ontwikkeling | Gamer.nl

Tv-serie van Battlefield in ontwikkeling | Gamer.nl

Paramount Television en Anonymous Content hebben de rechten gekregen om een tv-serie van de populaire first-person shooter Battlefield te maken. 

De potentiële serie wordt geproduceerd door Michael Sugar en Ashley Zalta van Anoymous Content. Het productiebedrijf is onder andere verantwoordelijk voor de trailers van True Detective en Mr Robot.

Amy Powell, president van Paramount Television, liet haar vertrouwen in een reactie op de serie doorschemeren. "EA's Battlefield heeft een ongelooflijk dynamisch verhaal, gepaard met een loyale fan base, die het voor ons mogelijk maakt om deze opwindende en unieke eigenschappen naar het kleine scherm te brengen."

Sinds het debuut in 2002 van de eerste Battlefield heeft de franchise ruim 60 miljoen spelers vergaard. De game-reeks bestaat in totaal uit elf verschillende games. Met de verschillende tijdperken waarin de historische en fictieve oorlogen uit Battlefield zich hebben afgespeeld kan de serie alle kanten op. Het is nog niet duidelijk welk tijdperk wordt gekozen.

"Samen met EA en Paramount TV, zullen we de serie maken met dezelfde overtuiging, vastberadenheid en robuuste verhaalvertelling die de games al vijftien jaar zo succesvol maakt", voegde Michael Sugar er nog aan toe.

Het is niet de eerste keer dat de aspiraties van EA om Battlefield tot meer dan een game te verheven naar buiten gebracht zijn. In 2012 was FOX bezig met een serie over Battlefield Bad Company. Het was de bedoeling dat de serie een komedie zou worden, maar deze werd kort na de aankondiging geannuleerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou